Green Wave Urban Transports

Emissievrij en optimaal goederentransport over rand- en binnenstedelijke waterwegen voor burgers, lokale overheden en bedrijven.

Green Wave Urban Transports (GWUT) is in 2019 opgericht door binnenvaartrederij Tesco BV. Het moederbedrijf ziet steeds meer lokale overheden aansluiten bij de Green deal ZES waardoor emissievrije stadslogistiek hoog op de agenda staat. Naast de doelstelling om de binnenstad emissievrij te hebben, kampen veel gemeentes met dichtslibbende verkeerswegen. Dit leidt tot grote ergernis van deze gemeentes, bedrijven en inwoners terwijl de grachten en andere vaarwegen onbenut blijven. De reguliere binnenvaart branche is in de afgelopen decennia sterk gemoderniseerd. De ‘lessons learned’ die daar uitgekomen zijn kunnen optimaal geïmplementeerd worden in binnenstedelijk goederentransport via de beschikbare waterwegen. Door de relatief gezien korte afstanden kunnen deze transporten gemakkelijk emissievrij en elektrisch uitgevoerd worden. Kortom: een betrouwbaar en toekomstbestendige transportoplossing!

GWUT houdt zich bezig met nieuwe alternatieven die niet alleen voldoen aan nieuwe milieunormen. Maar ook om eeuwen oude vormen van logistiek over water te herintroduceren. Vanuit diverse steden komt er een steeds grotere vraag naar andere logistieke oplossingen om aan de ambitie voor een emissie vrije stad te kunnen voldoen. De vele dagelijkse ritten van leveranciers betekenen een directe aanslag op het milieu, op de drukte, verkeersoverlast en filevorming in de binnenstad en omliggende regio.

GWUT wilt zich onderscheiden door nieuwe type kleine schepen te ontwikkelen die voldoen aan de laatste milieu normeringen en tot op de kleinste wateren, in de binnenstad, kunnen varen. Dit in combinatie met strategische partners voor aanvullende vervoersmodaliteiten en dienstverleningen om zo een totale omgevingsvriendelijke logistieke oplossing te kunnen bieden.

De missie daarbij is een alternatief bieden op logistieke vraagstukken in de (rand)stad; Het bieden van totaaloplossingen van deur tot deur al dan niet gecombineerd met hubs op strategische plekken rond het stedelijk gebied; Flexibele drijvende hubs in de stad door de inzet van onze elektrische “Urban Boat” in aanvang met schipper, naar in de toekomst onbemand om vervolgens volledig autonoom te kunnen varen.

Green Wave

 • Ontworpen voor binnenstedelijke stadsdistributie.
 • 14,95m lang bij 4m breed.
 • Aluminium Casco
 • Volledig elektrisch aangedreven.
 • Modulair te bouwen.
 • Maximaal laadvermogen 20 ton.

 

IWTS

Het schip ‘Green Wave’ is oktober 2020 te water gelaten.
Dit is mede mogelijk gemaakt door een van onze partners: Inland waterway transport solutions (IWTS) wat gefinancierd word door North Sea Region(NSR) .
In de URL hieronder, vind je een link naar een mooi artikel over Tesco, Green Wave Urban Transports en IWTS:

https://northsearegion.eu/iwts20/news/newsletter-no-4-july-2020/  

Urban Boat (concept)

 • Ontworpen voor binnenstedelijke stadsdistributie.
 • Volledig elektrisch aangedreven.
 • Voorzien van eigen laad-/lossysteem.
 • Optioneel overkapping Modulair te bouwen.
 • Mogelijkheid tot koppelen voor grotere eenheid.
GMP+Niwo